Kā tikt galā ar stresu?

sieviete, kurai ir augsts stresa līmenis

Stress? Nogurums? Bezmiegs?

Stress un bezmiegs mūsdienās ir neatņemama dzīves sastāvdaļa, kas mūs bieži nomoka. Mēdz teikt, ka 21. gadsimts ir stresa gadsimts, kad spriedze un apkārtējo procesu temps pieaug un cilvēku spējas ar to tikt galā samazinās.

Stress palielina bezmiegu un rada koncentrēšanās problēmas. Diemžēl stresa pilnā laikā ir arī ļoti viegli saslimt, jo ķermenis tajā brīdī ir vājāks un jutīgāks. Palielinoties slodzei, noteikti jāvelta laiks arī atpūtai. Stresa periodos īpaša uzmanība jāpievērš vingrinājumiem, veselīgam uzturam un labam miegam.

Uztura bagātinātāji, kas palīdz nogurumam un stresam

B grupas vitamīni

Pētījumi liecina, ka uztura bagātinātāji ar B vitamīnu var mazināt stresu, nogurumu un trauksmi. B grupas vitamīni ir viens no svarīgākajiem labas veselības pamatiem, jo ​​tie ietekmē ikdienas enerģijas līmeni, smadzeņu darbību un šūnu metabolismu. Garastāvokļa izmaiņas, nogurums un muskuļu vājums var liecināt par B grupas vitamīnu trūkumu organismā.

Veselības Piramīda iesaka B-Lax tabletes.

Magnijs

Cilvēkam veselības saglabāšanai nepieciešams daudz magnija, jo šī viela ietilpst vairāk nekā 300 enzīmu jeb biokatalizatoru sastāvā.

Magnijs ir minerālviela, kas ir nepieciešama veselu kaulu un zobu attīstībai, saglabāšanai, kā arī īpaši sirds muskuļu, smadzeņu un nervu sistēmas funkcionēšanai. Magnijs arī atbalsta vielmaiņu un palīdz uzturēt normas robežās cukura līmeni asinīs un asinsspiedienu. Savu antioksidatīvo īpašību dēļ magnijs palīdz stiprināt imūnsistēmu.

Magniju uzskata arī par pretstresa minerālu – atslābina muskuļus un nomierina nervus.

Veselības Piramīda iesaka Magnija Citrāts 1300mg tabletes.

Palīgi bezmiega gadījumā

Galvenie bezmiega cēloņi ir trauksme un stress. Miegs bieži pasliktinās pēc saspringtas dienas, jo stresa vadības sistēma šajā laikā smagi strādā. Par sliktāku nakts miegu nav jāuztraucas, taču, ja ir grūti iemigt vai ir tendence vienmēr pamosties naktī, vajadzētu sākt domāt par to, kā situāciju uzlabot. Šajā situācijā noderīgi var būt augu ekstrakti.

Dabīgi stresa un noguruma mazinātāji

Baldriāns – mazina nemieru un bailes, mazina trauksmi, palīdz pārvarēt miega un koncentrēšanās grūtības.

Apiņi – tiem ir organismu nomierinoša iedarbība un labvēlīga ietekme uz vielmaiņu

Melisa – palīdz atpūsties un uzlabo miega kvalitāti.

Melatonīns – samazina iemigšanai nepieciešamo laiku

Veselības Piramīda iesaka

BeCalm ar melatonīnu 

BeCalm tabletes 

Pastāvīga trauksme un nogurums nav normāls stāvoklis. To jau var uzskatīt par problēmu, taču tā ir risināma. Tomēr, ja viss šķiet pārāk nomācošs un grūts, nepieciešams konsultēties ar ārstu. Atceries – pārmērīgs stress novājina imunitāti un padara ķermeni uzņēmīgāku pret slimībām. Necīnies ar stresu, risini to!