Kā kolagēns var palīdzēt matiem?

sieviete ar ļoti skaistiem matiem

Skaisti un veselīgi mati ir katras sievietes galvenā rota. Ne velti sievietes velta tik daudz laika un līdzekļu, lai to mati vienmēr izskatās nevainojami. Taču nereti, lai arī kādi matu līdzekļi, šampūni un kondicionieri tiktu izmantoti, mati vienalga neizskatās kā no žurnāla vāka. Bieži vien iemesls tam ir nepietiekams vitamīnu un minerālvielu daudzums uzturā. Kā kolagēns var ietekmēt matus?

Kas ir kolagēns?

Kolagēns ir proteīns, kurš veido cilvēku un dzīvnieku audus. Tas atrodas kaulos, skrimšļos, ādā un matos. Kolagēns līdzīgi kā līme satur saistaudus kopā un padara tos stiprākus. Pēdējo gadu laikā daudzi pētījumu par kolagēnu ir apstiprinājuši, ka tā lietošana uzturā uzlabo matu un ādas veselības stāvokli.

Papildus informāciju par to, kas ir kolagēns meklējiet šajā rakstā.

Kā kolagēns ietekmē matu veselību?

Kolagēns spēj ietekmēt matu struktūru. Tas samazina matu izkrišanu un lūšanu. Tas stiprina pašu matu, paātrina to augšanu, nodrošina to veselīgo spīdumu  un labvēlīgi ietekmē matu folikulus. Taču tas ietekmē ne tikai matu veselību – kolagēns palīdz nostiprināt kaulus, nodrošina saišu un cīpslu elastību, kā arī ievērojami uzlabo ādas stāvokli. Uzturot optimālu kolagēna līmeni āda izskatās jaunāka un tvirtāka, kā arī tiek novērsts tās sausums.

Kolagēna daudzums organismā un kā to atjaunot?

Dažādu faktoru ietekmē kolagēna daudzums mūsu ķermenī var samazināties. Galvenais iemesls tam ir vecums. Taču arī smēķēšana, neveselīgs dzīvesveids, vitamīnu trūkums un nesabalansēts uzturs to ievērojami ietekmē.

Lai uzturētu optimālu kolagēna līmeni organismā, ir jāievēro veselīgs dzīvesveids un jāseko līdzi uzturam. Labā ziņa ir tāda, ka kolagēnu papildus uzturam ir iespējams uzņemt arī uztura bagātinātāju formā. Mūsdienu pētījumi ir pierādījuši, ka regulāri un ilgstoši lietojot kolagēnu, ievērojami uzlabojas ādas un matu stāvoklis. Svarīgi arī zināt, ka labākiem rezultātiem kolagēns jālieto vismaz 12 nedēļas, turklāt viņa sintēzei palīdz C vitamīns, kuru arī ir ieteicams uzņemt papildus kolagēna kursam.